Reisen mot en helhetlig helse og balanse i livet.

Sep 04, 2023

 

Vi sjonglerer livet daglig mellom jobb, personlige forpliktelser og stadig flere digitale distraksjoner. Det kan være vanskelig å finne balansen sin for en helhetlig helse. Det er viktigere enn noen gang å ta seg tid til å jobbe mot en sunn kropp, et rolig sinn og meningsfylte relasjoner.

Jeg håper denne posten tar deg med på en reise for å finne din balanse i livet – kanskje noen ideer til å jobbe med en helhetlig helse.

Det å jobbe mot et fysisk velvære kommer vi ikke unna. Det å pleie kroppen ved hjelpe av trening, aktivitet, riktig kosthold, nok vann og nok søvn er alfa omega for å ha et balansert liv. Finn en treningsform eller aktivitet du liker, om det er yoga med en liten gruppe, et nettbasert treningsstudio hjemme i stua eller om det er en joggetur i skogen. Finn den aktiviteten som gir godfølelse og mestring, og den aktivitet som faktisk blir gjort er den du får helsegevinst av. Uavhengig av hvor hard økta er, litt er bedre enn ingenting.  Husk perfeksjon er ikke målet, men fremgang og kontinuitet.

 

Vår mentale helse er lik så viktig som vår fysiske helse. Det å jobbe med mindfullness og meditasjon for å roe sinnet og redusere stress kan være et lurt verktøy i en aktiv hverdag. Gi seg selv tid til å gjøre ting som gir deg glede. Om det er å lese, male, gå en tur i naturen eller bare nyte stillhet og en tekopp. Sørg for tid til å gjøre dette. Sliter du med utfordrende følelser – snakke med familie, venner eller en profesjonell. Ikke steng det inne i deg selv, åpne deg opp for noen for å rydde opp i hodet og sinn.

Jobb – finner du balansen mellom liv og jobb? Det å finne en balanse her er svært viktig for en helhetlig helse. Sett klare grenser for arbeidstiden din, prioriter tid til hvile, avslapping, kvalitetstid med familie og venner. Unngå jobbmail på telefonen, gjør deg utilgjengelig noe av dagen. Dette kan være vanskelig for noe, men kanskje kan du iallefall legge bort mobilen x-antall timer på ettermiddagen når du er sammen med familien. Dette vil hjelpe deg å unngå utbrenthet og opprettholde energi i livet ditt.

 

Sosiale relasjoner og nærhet er viktig for mentale og emosjonelle velvære. Gjør en innsats og bruk tid i betydningsfulle relasjoner. Delta i aktiviteter som styrker båndene med familie og venner. Vær åpen for å møte nye mennesker og utvide ditt sosiale nettverk.

 

Selvutvikling og vekst

For å oppnå helhetlig helse må vi kontinuerlig søke etter personlig vekst og utvikling. Sett deg mål for din personlig utvikling. Det kan være å lære noe nytt, nye ferdigheter, utforske nye interesser. Det kan være jobbmessig vekst, rundt familieliv eller å utvikle deg på kjøkkenet. Her er mulighetene mange. Det å utforske nye ferdigheter eller interessert gir deg muligheten til å strekke deg utenfor komfortsonen din.

 

Hvordan prioriterer du din tid

Det å ha en effektiv tidsstyring og prioritering er nøkkelen for et balansert liv og en balansert livsstil. Lag deg en dagsplan eller ukesplan som inkluderer arbeidstid, rekreasjon, trening og søvn. Denne planen kan også gjerne innehold ukesplan for middag, treningstid og andre familiære aktiviteter slik at du har oversikt over tiden du disponerer. Du skal gjør gode prioriteringer som gjør at du unngår overbelastning og gjør at du holder fokus på hva som er viktigst for deg.

 

Konklusjon: På reisen mot helhetlig helse er det viktig å innse at balanse ikke er en endelig destinasjon, men en kontinuerlig prosess som krever fokus og innsats. Det å pleie både kropp og sinn, investere tid i forhold, personlig utvikling og selvomsorg, kan du skape deg en velvære som gir deg styrke til å møte livets utfordringer med ro og utholdenhet. Husk at du fortjener et liv i balanse og velvære – ta de som skrittene du trenger for å komme dit.

Hold deg oppdatert på blogposter og nyhetsbrev!

Bli med på vår epostliste å få bloggposter og gode tips direkte i din innboks!

Vi hater søppelpost vi også, så mailboksen din blir ikke full av spam fra oss<3